A&S Consultancy
Uw specialisten voor de sociale zekerheid
Meer informatie
No-nonsense benadering; afspraak is afspraak
Meer informatie
Kwaliteit en maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel
Meer informatie

Jobcoaching: brug naar een baan

Jobcoaching is een effectieve manier om mensen aan het werk te helpen en aan het werk te houden. Er is dan ook steeds meer vraag naar goede Jobcoaches. Wij begeleiden mensen bij het verkrijgen en behouden van een passende baan . Hierbij richten we ons met name op mensen die een lange afstand tot de arbeidsmarkt hebben, veelal mensen met een arbeidsbeperking. A&S Consultancy is bekend met de uitvoer van WAJONG, WIA, Participatiewet én WSW-trajecten.

A&S Consultancy hanteert de Supported Employment methodiek als basis voor Jobcoaching. Deze methodiek is uitermate geschikt om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt op een gestructureerde manier te ondersteunen bij het vinden èn behouden van werk. Supported Employment gaat niet uit van de beperkingen van een cliënt, maar laat hem of haar zelf de regie nemen en in actie komen.

Wat doet de Jobcoach?

De jobcoach helpt werknemers bij het inwerken. Of hij maakt een persoonlijk trainingsprogramma om het werk te leren. Hij begeleidt werknemers ook op de werkvloer. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog knelpunten zijn. De Jobcoach ondersteunt, maar neemt niet alle verantwoordelijkheden over. Supported Employment maakt de kracht in de mensen zelf los en doet hen recht. De Jobcoach beschikt over een ‘toolbox’ met coaching-, en ondersteuningsmogelijkheden, heeft een gedegen kennis van wet- en regelgeving, maar leert ook de juiste grondhouding en vaardigheden aan, zoals zelfkennis en inzicht in eigen handelen, improvisatievermogen en volharding.